srijeda, 20. siječnja 2016.

Mirišljavi zimski maslaci za tijelo

Svi mi imamo svoje male rituale opuštanja nakon napornog dana. Mene ništa ne može tako lijepo opustiti kao dugo tuširanje vrućom vodom, iako znam da to nije dobro jer doprinosi pucanju kapilara, ne mogu si pomoći. Nakon potrošenog cijelog bojlera tople vode pružim svojoj koži potrebnu hidrataciju. Ovaj post će biti posvećen upravo hidrataciji tijela i trima divnim maslacima za tijelo.


Imam normalnu kožu tijela i nije joj potrebno mazanje nakon svakog tuširanja, ali u većini slučajeva to radim jer volim mazalice, pogotovo ako ostavljaju ugodan miris. Zimi mi nema ništa ljepše nego namazati tijelo mirišljavim maslacem, obući pidžamu, ušuškati se u dekicu te čitati knjigu ili gledati neku dobru seriju. Maslaci o kojima ću vam pisati imaju zajedničke dvije stvari: divno mirišu i odlično njeguju kožu.

Balea maslac za tijelo – lješnjak
Kupila sam ga za vrijeme ljetnih vrućina jer obožavam lješnjake te sam ga namjerno ostavila za zimu jer miris lješnjaka mi je baš nekako zimski. Maslac je guste teksture te se topi pri dodiru s kožom i lijepo se da razmazati. Brzo se upija i ne ostavlja kožu masnom, nego finom i mekanom. Miriši kao Nutella te ne preporučam korištenje ovog maslaca ukoliko ste gladni jer otvara apetit J Maslac je namijenjen suhoj koži, a sadrži lješnjakovo ulje te kakaov i shea maslac. Za cijenu od 14,90 kn dobit ćete 200 ml odličnog proizvoda koji može parirati puno skupljim maslacima za tijelo.
Sastav: Aqua, Butyrospermum Parkii Butter, Cetearly Alcohol, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Isononanoate, Theobroma Cacao Butter, Sorbitan Stearate, Parfum, Dimethicone, Panthenol, Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol, Sodium Cetearyl Sulfate, Xanthan Gum, Sucrose Stearate, Carbomer, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Sodium Hydroxide.


Afrodita 100% spa maslac za tijelo
Iako je ovaj maslac za tijelo puno puta opjevan, ne bi mi bilo u redu ne spomenuti ga u ovom postu jer to svakako zaslužuje. Tekstura mu je gotovo identična Balea maslacu spomenutom iznad te je također namijenjen njezi suhe kože. Miriši na vaniliju, tj. na nekakvu finu kremu za tortu te pri njegovom korištenju možete doći u napast probati kakvog je okusa J Sadrži jojobino ulje i shea maslac i ne nosi uzaludno naziv spa jer uz njega će vam se opustiti sva čula. Cijena maslaca je 39,90 kn za 200 ml.
Sastav: Aqua, Butyrospermum Parkii Butter, Dicaprylyl Carbonate, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate, Helianthus Annuus Seed Oil, Cetyl Alcohol, Theobroma Cacao Seed Butter, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Rosmarinus Officinalis Extract, Brassica Campestris Seed Oil, Xanthan Gum, Parfum, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool, Alpha – Isomethyl Ionone.


Farmona Sweet Secret maslac za tijelo – Pita od jabuka
Možete li zamisliti zimu bez mirisa jabuke i cimeta u bilo kojem obliku? Ja ne mogu. Obožavam jabuku i cimet kao čaj, kao pitu ili kao mazalicu. Farmona Pita od jabuke miriši zaista tako, kao da je netko upravo ispekao pitu od jabuke i izvadio je iz pećnice, a miris se počeo širiti prostorijom. Ovaj maslac za tijelo nešto je rjeđe teksture od dva već spomenuta maslaca pa bi prije rekla da ima teksturu kreme nego maslaca. Lako se razmazuje, brzo upija i ostavlja divan osjećaj na koži, ma čista uživancija J Proizvod dolazi u pakiranju od 225 ml i cijenu proizvoda ne znam jer je do mene stigao iz Srbije preko drage Teodore s bloga Lolin svet. Koliko znam Farmona proizvode nisam vidjela kod nas, ali ukoliko griješim, ispravite me.
Sastav: Aqua, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Glyceryl Stearate, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Coplymer, Isohexadecane, Polysorbate 80, Cera Alba (Beeswax), Cycopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Dimethicone, Parfum (Fragrance), Propylene Glycol, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Hydrolyzed Milk Protein, Lactose, Cinnamomum Zeylanicum (Cinnamon) Bark Oil, Inulin Lauryl Carbamate, Xanthan Gum, Disodium Edta, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, BHA, E150C, Cl 16255, Cinnamal.

Moram napomenuti da kod svih maslaca miris traje jedno duže vrijeme te ukoliko ne volite da kad legnete spavati zaspite s određenim mirisom, onda ovi maslaci nisu za vas, no ukoliko volite mirišljave maslace čiji miris traje od srca vam ih preporučam jer osim divnog mirisa, koža će vam biti zahvalna.

Jeste li probali neki od ovih maslaca za tijelo? Koja je vaša najdraža zimska mazalica?



Broj komentara: 36:

  1. Moja najdraža mazalica za telo je Balea losion sa bademom i Dermix BodyBalm. Ako nekog interesuje, cena je oko 500 din. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga na informaciji ;) Balea losion s bademom sam potrošila toliko tubica da im ne znam broja i slažem se da je riječ o odličnoj mazalici :D

      Izbriši
  2. Nisam ostale probala al Balea nuss je savršen!!! Ja već ne znam koje pakovanje koristim :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja idem put Dm-a kupit novi maslac od Afrodite, onaj fini sa jagodicom..da nisam toliko opsjednuta tom jagodicom, kupila bi ovaj koji ti imaš :D

    OdgovoriIzbriši
  4. pita od jabuka?! evo sva sam se rastopila vec *.*

    OdgovoriIzbriši
  5. Oboozavam maslace svih vrsta i vela :D vec zamisljam miris ovim tvojima :D svakako cu isprobati!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovaj Afroditin moram da probam pa nek ide život :)
    I ja obožavam mazalice a omiljeni su mi sa mirisom vanile i/ili kokosa. L.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vanilija i kokos, njam :D Afrodita maslac je savršen i znam da će ti se sviđati jako :D

      Izbriši
  7. Jako volim Afroditin maslac :) I Balea butteri su baš super, a cijena je baš sitnica :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Zelim da isprobam Afroditine proizvode :) VIdim da ima savrsenih stvarcica za preparativu :))

    OdgovoriIzbriši
  9. Probala sam Afroditin i Farmonin ne zna se koji je bolji, ali ja blagu prednost dajem Estar buteru za telo jer mi je prosto najviše godio :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam Estar zimsku mazalicu što sam dobila od Teodore i još je nisam probala, ali sam je šnjofnila i miriši savršeno :D

      Izbriši
  10. Jedan od razloga zašto volim zimu su i divne mirišljave mazalice za tijelo <3 Afrodita je odličan, ooodličan :D Da li si probala Alverde maslac za tijelo? Ako si za neki novi preporučujem mini pakovanje makadamija i karite maslac. Ako bude dobar, onda znaš da veliko pakvanje čeka na tebe :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od Alverde sam imala samo one male zimske maslace od prošlogodišnje LE kolekcije i bili su mi za deset. Svakako će isprobati makadamija i karite maslac i odlično je što imaju malo i veliko pakiranje :D

      Izbriši
  11. Moram probati taj Balein, cula sam da odlicno mirise :)
    Novi post na: http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/avon-ultra-beauty-lip-stylo.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za prste polizati :D Šalim se naravno, ali skoro :D

      Izbriši
  12. Nisam isprobala ove, najdivnije zvuči ovaj Balein. :) Ja trenutno koristim Niveino mlijeko za tijelo, ono u plavoj bočici.

    OdgovoriIzbriši
  13. Nemam niti jedan maslac za tijelo doma, zbog straha od sporog upijanja ih uvijek preskačem. Čekam recenzije ovog novog Afroditinog privlači me miris jagode. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imala sam i ja taj strah te sam totalno promijenila mišljenje i čak mogu reći da mi se ovi spomenuti maslaci brže upijaju od nekih krema, losiona i mlijeka :D

      Izbriši
  14. mmmirišljavi post <3
    100% spa miriši jako lijepo, ali nikako nije pretežak i preslatkast, ne može dosaditi <3
    jako me zanima ovaj Balein lješnjak :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mirišljav :D Balea lješnjak je za deset i vjerujem da bi ti se sviđao :D

      Izbriši
  15. nijedan od navedenih nisam probala :( najdraži? pa, svaki put onaj koji trenutno koristim, iako imam više krema i losiona. trenutno ih imam tri pa mislim raditi rotaciju kako bi ih potrošila do proljeća

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He, he i ja ih rotiram ovisno za koji sam miris raspoložena :D

      Izbriši
  16. Volim jako putere za telo, više nego losione i mleka :D Afroditin mi je nepobediv :)

    OdgovoriIzbriši
  17. mmm jabuka i cimet <3 ovaj Afroditin nisam probala, ali me jakoo privlači :) ali imam previšeee mazalica za tijelo pa ne smijem više kupovati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim se šaliti da imam mazalica za deset godina, ali opet im ne mogu odoljeti :D Afroditin maslac će ti e sviđati jer je istog mirisa kao i piling, a znam da njega voliš :)

      Izbriši
  18. Nisam ih probala, ali volim maslace za tijelo. Ne kupujem ih trenutno jer sam se opskrbila u Body Shopu i taman dolaze na red ;)

    OdgovoriIzbriši